Részvétel az „Egy nap egy út!” rendezvényen

Kezdő dátum2019. május 19. 8:00
Befejezés2019. május 19. 12:00
HelyBudakalász, Auchan, Omszk park 1.

Egy nap egy út! 2019. május 19.

Együttműködésben a Drónpilóták Országos Egyesületével szeretnénk bemutatni a rendezvényen az OpenStreetMap erősségeit és a lehetséges közreműködési módokat.

Meetup esemény:
https://www.meetup.com/OpenStreetMap-Hungary/events/261475942/

Az OpenStreetMap – a világméretű, közösségi összefogásból épülő térképi adatbázis jól használható a közúton történő navigációhoz, érdekes helyek (POI) kereséséhez országhatáron belül és azon túl is. Az offline is használható, Androidon és iOS-en is elérhető OpenStreetMap alapú navigációs szoftverek, hangos, akár magyar nyelvű útba igazítást adnak a térképen megjelenített javasolt útvonalhoz. A térképet a közösség építi, a megadott szabályok szerint. Így mindenki számára nyitott a lehetőség, hogy társadalmi munkában segítse a térkép bővítését, javítását.

A rendezvényen bemutatjuk, milyen OpenStreetMap alapú navigációk érhetőek el, azokat mire és hogyan lehet használni.

A DOE OpenStreetMap program keretén belül, közösségi támogatási jelleggel a Drónpilóták Országos Egyesülete vállalja a program népszerűsítését, a távérzékelésre kijelölt adatok publikálását, a szükséges alapismeretek átadásának megszervezését többnyire meetupok formájában, a programhoz kapcsolódó eseti légtér-, távérzékelési engedélyek beszerzését, teljeskörű adminisztrációját valamint az elkészült felvételek eljuttatását a feldogozók részére.

Időpont: 2019. május 19.
8:00-12:00 óra között

Helyszín: Auchan Budakalász parkoló

https://www.openstreetmap.org/way/144713346

Üzemelteti: wpsnet.com