OpenStreetMap meetup, 2015. október

Kezdő dátum2015. október 19. 17:45
HelyArkon zRt.

Program: 
17:30-18:00 gyülekező, networking, spontán OSM bemutató 
(Vendéglátóink 17:30-tól várnak bennünket, kéretik nem korábban érkezni)

18:00 Előadások: 
#1. Samu Imre: Szinte minden az "amenity"="pub"-ról, avagy kocsmaadatok az OSM-ben ... (kb. 30 perc)
 

Az egyik legismertebb POI adaton keresztül szeretném bemutatni az OSM sokszinűségét - a rögzítéstől a megjelenítésig. Benne olyan kérdésekre próbálok választ adni, hogy milyen OSM szerkesztőkkel, hogyan lehet felvenni és módosítani ezeket az adatokat, hol és hogyan jelennek meg ezek az adatok (webes és mobilos alkalmazások), hogyan tudjuk lekérdezni és elemezni ezeket az adatokat...

#2. Kolesár András: cellavadász.openstreetmap.hu (kb. 30 perc) 

Idén márciusban arról számoltam be, hogy 90 darab :cellid címke van Magyarországon és 136 a világ többi országában. A nyáron ez az arány megfordult, ma már 2972 van Magyarországon és 236 máshol. Arról fogok beszélni, hogyan tudtuk elérni ez az eredményt. Bemutatom a felhasznált eszközöket, a terepi felmérés tapasztalatait, valamint a mobiltelefonos mérések helyhez kötésének fejlődését. Kitérek az adatgyűjtés és a feldolgozás nehézségeire, bemutatok néhány emlékezetes helyszínt.

#3. Késmárki László: térképem.hu (kb. 30 perc)

Már a "hőskor", körülbelül 2005 óta nagy kedvencem az OSM, az NNG alapítójaként viszont sokáig nem volt idom foglalkozni vele. A többi volt NNG alapítóval közösen létrehoztunk nem olyan régen egy céget (GLI) azt tűzve ki célul, hogy OSM adatokon professzionális megoldásokat készítünk. Az adat remek és egyre jobb, a szoftvereken van még mit fejleszteni :) Ahhoz, hogy jól fejlődjön, jó eszközök, portálok, stb. kellenek. Ennek egy nagyon korai első lépése lett a térképem.hu, a háttérben most nagyon izgalmas backend rendszerek is készülnek, worldwide scale up. Ezeket az eszközöket szeretnénk magunknak illetve a közösségnek létrehozni és integrálni. 

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A termet kb. 21h után el kell hagynunk, igény szerinti afterparty egy közeli kocsmában várható. A meetup az Arkon Zrt. támogatásával kerül megrendezésre.

Helyszín: 
http://arkon.hu/#kapcsolat 1016 Budapest, Mészáros u. 58/A http://www.openstreetmap.org/node/2700453924  
"HOGYAN JUTHATSZ EL HOZZÁNK? TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL: 
A pesti belvárosból a 8-as, 110-es, 112-es vagy 239-es buszokkal a Mészáros utcai megállóig vagy a 178-as busszal a Zsolt utca megállóig utazva. A Móricz Zsigmond körtér vagy a Déli pályaudvar felől a 61-es villamosról a Csörsz utcai megállónál szállj le, onnan néhány perces séta."

Előadás-ötleted van? Jelentkezz a szervezőknél! Ez akár lehet egy 5 perces előadás is! A következő várható meetup időpontok: 2015 november 9.; 2015 december 7.

Üzemelteti: wpsnet.com