OpenStreetMap meetup, 2017 január

Kezdő dátum2017. január 30. 17:45
Hely1016 Budapest, Mészáros u. 58/A

#1. Fehér Krisztián: OpenStreetMap adatok felhasználása külső alkalmazásokban 

A Geofabrik által biztosított OpenStreetMap extraktumok kiváló lehetőséget biztosítanak nyílt forrású téradatok kreatív felhasználására. A ZEUSZ egy több éve futó független, open source szemléletű hazai magánprojekt, mely egyedi térképek előállítását teszi lehetővé és OpenStreetMap adatokat is felhasznál. Különböző platformokon futtatható alkalmazásaival térképadatok előállítását, feldolgozását, valós idejű két- és háromdimenziós megjelenítését teszi lehetővé. A prezentáció számos gyakorlati példán keresztül nyújt betekintést a projekt jelenlegi állásába. 

#2. Úr Balázs: „Tarts jobbra”

Természetesnek vesszük, hogy az utak megtalálhatók az OpenStreetMap térképein. És azt is elvárjuk, hogy a navigációs eszközök bemondják az elágazásoknál, hogy melyik sávba kell sorolnunk a cél eléréséhez. De vajon honnan tudják, hogy a jó sávban haladunk-e? Az OpenStreetMap már rég nem az utak megjelenítéséről szól, hanem azok finomhangolásáról. Képes megjeleníteni, hogy hány sávból áll az út, melyik hova tart, mekkora az egyes sávok megengedett legnagyobb sebessége, mikor kell elsőbbséget adni, hol vannak közlekedési lámpák, stb. Előadásomban olyan finomhangolásokat mutatok be, amellyel a meglévő úthálózatot egy magasabb minőségi szintre lehet emelni, hogy hatékonyabb használatot tegyen lehetővé az autós útvonaltervezésben és navigációban. 

#3. Kolesár András: durva hibák helyett egyenletes jó minőség 

OpenStreetMap térképen rendszeresen tervezek útvonalat, kifejezetten ritkán járt helyeken és irányokban is. A terv szerint haladva gyakran futok szemből egyirányú utcába, vagy a továbbhaladást akadályozó kanyarodási korlátozásba, tiltásba, zárt kapuba. Ezek durva hibák. Fontos, hogy ilyenek ne csorbítsák az OpenStreetMap használhatóságát és hírét. Mit tehetünk, hogyan fedezhetjük fel és javíthatjuk ezeket a hibákat országos szinten? 

--

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kapunyitás 17:45-kor, az első előadás 18 órakor kezdődik. A termet 20:30-ig el kell hagynunk, az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan átvonulunk a közeli sörözőbe. A meetup az ingatlan.com Zrt. támogatásával kerül megrendezésre.

Helyszín:  
http://csapatunk.ingatlan.com/#kapcsolat  
1016 Budapest, Mészáros u. 58/A

HOGYAN JUTHATSZ EL HOZZÁNK? TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL:  
A pesti belvárosból a 8E, 108E, 110 vagy 112-es buszokkal a Mészáros utcai megállóig vagy a 178-as busszal a Zsolt utca megállóig utazva. A Móricz Zsigmond körtér vagy a Déli pályaudvar felől a 17-es vagy 61-es villamosról a Csörsz utcai megállónál szállj le, onnan néhány perces séta.

Előadás-ötleted van? Jelentkezz a szervezőknél! 5 és 60 perc között bármilyen terjedelmű OpenStreetMap témájú előadást örömmel fogadunk.

Üzemelteti: wpsnet.com