OpenStreetMap meetup, 2017 júnuis

Kezdő dátum2017. június 19. 18:00
Hely1016 Budapest, Mészáros u. 58/A

Vajna Miklós: "Házszámok lefedettségének javítása" 

Volt már szó korábbi előadásokon arról, hogy egy korábban érintetlen 
területen hogyan érdemes házszámokat gyűjteni. Ebben az előadásban azt 
fogjuk körüljárni, hogy mit lehet akkor tenni, ha a területen vannak 
házszámok, de sok a hiányzó adat.
 

Nagy Tamás "Automatikus épület körberajzolás: SpaceNet & Poly Mason?" 

A térképre az épületek körvonalát a legtöbb szolgáltató hagyományosan kézzel vitte illetve viszi fel különféle technikákkal és pontossággal. Az utóbbi években viszont van nagy kereskedelmi szereplő, mely megfelelő tőke birtokában a stratégiailag fontos nagyvárosokról különféle, kontrollált beállítással készült képekből közvetlenül 3D modelleket képes előállítani. Ezzel párhuzamosan folyamatosan fejlődik a nem kontrollált beállítású, széles körben elérhető légifelvételekből való geometria visszanyerés technológiája is, melyen mind az utóbbi évben, mind a napokban történt nyílt forrású kiadások áttöréseket hoztak. 

Samu Imre  "Hazai OpenStreetMap statisztikák, adatlekérdezések, eszközök, érdekességek" 

Különböző hazai OpenStreetMap statisztikákat próbálok bemutatni és azt, hogy hogyan állítottam elő őket.   A statisztikákban várhatóan szó lesz arról, hogy mi is történt az első félévben a hazai osm-es adatok alapján, 
pl. 
- Házszámok, akadálymentességgel kapcsolatos kulcsok növekedése,  
- Turistaut.hu -ról importált POI-k változásai , 
- Szerkesztői aktivitás 
- Hazai OSM szerkesztőprogram statisztika   
( ha valakit valamelyik téma érdekel, küldjön nekem üzenetet és hátha azt is beleveszem) 
Szeretnék beszámolni pár új Overpass -os adatlekérdezési lehetőségről is példákkal. 
Próbálom a technikailag kevésbé szakértőknek is érdekessé tenni ( a statisztikák remélem érdekesek lesznek )  de nyomokban várható pár parancssoros utasitás.

-----

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kapunyitás 17:45-kor, az első előadás 18 órakor kezdődik. A termet 20:30-ig el kell hagynunk, az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan átvonulunk a közeli sörözőbe. A meetup az ingatlan.com Zrt. támogatásával kerül megrendezésre.

Helyszín

http://csapatunk.ingatlan.com/#kapcsolat  
1016 Budapest, Mészáros u. 58/A

HOGYAN JUTHATSZ EL HOZZÁNK? TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL:  A pesti belvárosból a 8E, 108E, 110 vagy 112-es buszokkal a Mészáros utcai megállóig vagy a 178-as busszal a Zsolt utca megállóig utazva. A Móricz Zsigmond körtér vagy a Déli pályaudvar felől a 17-es vagy 61-es villamosról a Csörsz utcai megállónál szállj le, onnan néhány perces séta.

Előadás-ötleted van? Jelentkezz a szervezőknél! 5 és 60 perc között bármilyen terjedelmű OpenStreetMap témájú előadást örömmel fogadunk.

Üzemelteti: wpsnet.com