OpenStreetMap meetup, 2017 október

Kezdő dátum2017. október 2. 18:00
Hely1016 Budapest, Mészáros u. 58/A

Várható előadások - magyar nyelven: 

#1. Késmárki László:   OpenStreetMap szerkesztés a mapcat.com-on  

"A mapcat.com-on a közeljövőben szeretnénk bevezetni egy egyszerűsített szerkesztést, amellyel elsősorban- POI-kat es azok attribútumait- Házszámokat- Neveket/Fordításokat - Wikidata/Wikipédia kapcsolatot lehet nagyon könnyen szerkeszteni.  
Ezen túl az OSM adatokat és a Wikipédia/Wikidata adatokat félautomata módon összekapcsolnánk, illetve ezt is kiterjesztenénk a szerkesztési felületre. Ennek a félkész demóit, illetve terveit mutatnám meg. Illetve ezen túl pár szóban szívesen bemutatnám, hogy merre tervezzük még tovább a szerkesztést bővíteni." 

#2. Meskó Balázs: OpenStreetMap 101  

"Rövid beszámolót tartok az OpenStreetMappel történő megismerkedésemről, első közreműködéseimről, valamint megmutatom a számomra bevált munkafolyamatot. Végül pedig tartok egy kis élménybeszámolót az OSM 13. szülinapjáról." 

#3.  Kolesár András: Közösségi térképezés a levegőből 

"Milyen felszerelés és tudás szükséges nagy felbontású ortofotó készítéséhez? Mekkora területet lehet lefedni ilyen eszközzel? Mennyi időt vesz igénybe? Eléggé pontos lesz-e a végeredmény? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ idén nyáron." 

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztáció az OSM Meetup csoportban.

Kapunyitás 17:45-kor, az első előadás 18 órakor kezdődik. A termet 20:30-ig el kell hagynunk, az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan átvonulunk a közeli sörözőbe. A meetup az ingatlan.com Zrt. támogatásával kerül megrendezésre. 

Helyszín:  
http://csapatunk.ingatlan.com/#kapcsolat  
1016 Budapest, Mészáros u. 58/A

HOGYAN JUTHATSZ EL HOZZÁNK? TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL:  
A pesti belvárosból a 8E, 108E, 110 vagy 112-es buszokkal a Mészáros utcai megállóig vagy a 178-as busszal a Zsolt utca megállóig utazva. A Móricz Zsigmond körtér vagy a Déli pályaudvar felől a 17-es vagy 61-es villamosról a Csörsz utcai megállónál szállj le, onnan néhány perces séta.

Előadás-ötleted van? Jelentkezz a szervezőknél! 5 és 60 perc között bármilyen terjedelmű OpenStreetMap témájú előadást örömmel fogadunk.

Előadások:

Mapcat előadás

Üzemelteti: wpsnet.com