OpenStreetMap meetup, 2017 december

Kezdő dátum2017. december 11. 18:00
Hely1016 Budapest, Mészáros u. 58/A

Várható előadások - magyar nyelven.

Regisztráció az OpenStreetMap meetup lapon.

#1. Úr Balázs: „Tarts nyitva”

Legutóbb januárban tartottam előadást az utak sávjainak címkézéséről „Tarts balra” címmel. A mostani előadásom címében követi az előzőt,viszont a nyitvatartási idők megadásáról fog szólni. Az OpenStreetMap bizonyos kimenetei képesek megjeleníteni az üzletek nyitva tartását,ezért fontos lenne, ha minél több üzletnél meg lenne adva ez az információ is. A nyitvatartási idők megadása elsőre egyszerűnek tűnik, azonban a kivételek jelentik majd az igazi kihívást! Ha az üzlet minden nap 10:00-18:00 óra között van nyitva, az egyszerű eset. De hogyan lehet megadni a nyitva tartást, ha ebédszünetben zárva vannak? És ha egy balatoni lángosozó csak nyáron van nyitva? Mi a helyzet az ünnepnapokkal és az iskolaszünetekkel? Ha egy játszótér napkeltétől napnyugtáig van nyitva, az is megadható?Az előadás tanóra jellegű lesz, a végén röpdolgozattal. Különböző esettanulmányokon keresztül ellenőrzöm, hogy a hallgatóság mennyire sajátította el a tananyagot. Az egyszerű példáktól a nehezebbekig minden előfordul majd, és ígérem, hogy a végén még a rutinos szerkesztőket is megizzasztom egy kicsit.

#2. Samu Imre: Wikidata alapismeretek egy OSM szerkesztő nézőpontjából

A Wikidata és a Wikipédia kulcsokkal az OSM-es adatok összekapcsolhatóak a wikis adatbázisokkal és ezáltal az OSM-es alkalmazások gazdagíthatják a felhasználói élményt. Szó lesz benne ezen adatok felviteléről, ellenőrzéséről, a leggyakoribb problémákról és a javításukról.

#3. Kolesár András: Mapillary 360°

A meetupokon sok szó esett már a Mapillary-ről, nem véletlenül. A közösség által készített fotók rengeteget segítenek a részletes, naprakész térkép készítésében, az egyetlen korlát általában a szűk látószög. A nyáron egy körpanorámás kamerával jártam az utakat, ennek a tapasztalatairól fogok beszélni.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kapunyitás 17:50-kor, az első előadás 18 órakor kezdődik. A termet 20:30-ig el kell hagynunk, az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan átvonulunk a közeli sörözőbe (http://www.openstreetmap.org/node/2349055253). A meetup az ingatlan.com Zrt. támogatásával kerül megrendezésre.

Helyszín:

http://csapatunk.ingatlan.com/#kapcsolat
1016 Budapest, Mészáros u. 58/A (http://www.openstreetmap.org/node/2700453924)

HOGYAN JUTHATSZ EL HOZZÁNK? TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL:
A pesti belvárosból a 8E, 108E, 110 vagy 112-es buszokkal a Mészáros utcai megállóig vagy a 178-as busszal a Zsolt utca megállóig utazva. A Móricz Zsigmond körtér vagy a Déli pályaudvar felől a 17-es vagy 61-es villamosról a Csörsz utcai megállónál szállj le, onnan néhány perces séta.

Előadás-ötleted van? Jelentkezz a szervezőknél! 5 és 60 perc között bármilyen terjedelmű OpenStreetMap témájú előadást örömmel fogadunk.

Üzemelteti: wpsnet.com