OpenStreetMap meetup, 2018 szeptember: Mapping party szervezés, LG360 kamera bemutatása

Kezdő dátum2018. szeptember 24. 18:00
Befejezés2018. szeptember 24. 21:00
Hely1016 Budapest, Mészáros u. 58/A

Ugyanott - de a földszinten leszünk ezentúl!

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött: Regisztráció a MeetUpon!
Várható előadások, témák:

#1. Úr Balázs : Mapping Party szervezés és adatfeldolgozás 101

Absztrakt:
"2018. augusztus 4-én és 5-én mapping party szerveztünk a Balatonon.
Az elsődleges cél Balatonőszöd teljes felmérése és megrajzolása volt, amit sikerült elérni. Az előadásomban részletes beszámolót tartok a teljes folyamatról, azaz hogy az ötlettől kezdve hogyan lesz egy mindent (is) tartalmazó térkép. A felmért adatok feldolgozása során én is nagyon sokat tanultam, és az is nyilvánvalóvá vált, hogy a térkép bővítése nem csak abból áll, hogy új pontokat, vonalakat és felületeket adunk hozzá, hanem a meglévő térképelemek paramétereinek bővítése is hatalmas feladat. Ezzel az előadással szeretnék másokat is arra buzdítani, hogy hasonló eseményeket szervezzenek, azon részt vegyenek, vagy egyszerűen csak otthonról segítsenek az adatok feldolgozásában. Házi feladat: nézd meg jól a Mészáros utcát (a meetup helyszíne előtti utca): milyen paramétereket tennél rá?"

#2. Szalai Kálmán (KAMI): LG 360 bemutató; Mapillary vagy OpenStreetCam, de leginkább mindkettő.

Absztrakt:
"LG 360 készülékbemutató utcaszintű fotók készítéséhez. Előnyök, tulajdonságok, rögzítés. hibák, a Mapillary Complete the Map III tapasztalatok alapján. Mapillary vagy OpenStreetCam? Miért egyik vagy a másik? De miért leginkább mindkettő? Kell-e két eszköz, vagy elég lehet egy eszköz is? Hogyan lehet ezt a legegyszerűbben megoldani. Ezen kívül eszközök, segédprogramok és a munkafolyamat bemutatása."

#3. Beszélgetés - hozott témával vagy egyéb last minute előadás.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. (Változás: Földszinten leszünk, nem a 6.emeleten!) Kapunyitás 17:50-kor, az első előadás 18 órakor kezdődik. A termet 20:30-ig el kell hagynunk, az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan átvonulunk a közeli sörözőbe (http://www.openstreetmap.org/node/2349055253).
A meetup az ingatlan.com Zrt. támogatásával kerül megrendezésre.

Helyszín:

http://csapatunk.ingatlan.com/#kapcsolat
1016 Budapest, Mészáros u. 58/A
(http://www.openstreetmap.org/node/2700453924)

HOGYAN JUTHATSZ EL HOZZÁNK? TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL:
A pesti belvárosból a 8E, 108E, 110 vagy 112-es buszokkal a Mészáros utcai megállóig vagy a 178-as busszal a Zsolt utca megállóig utazva. A Móricz Zsigmond körtér vagy a Déli pályaudvar felől a 17-es vagy 61-es villamosról a Csörsz utcai megállónál szállj le, onnan néhány perces séta.

Előadás-ötleted van? Jelentkezz a szervezőknél! 5 és 60 perc között bármilyen terjedelmű OpenStreetMap témájú előadást örömmel fogadunk.

Üzemelteti: wpsnet.com