OpenStreetMap meetup, 2020. február 3.: Importok, StreetComplete, Garmin és Ublox GPS-ek

Kezdő dátum2020. február 3. 17:30
Hely1016 Budapest, Mészáros u. 58/A

Havi rendszeres találkozóinkon összejönnek a gyakorlott és kezdő OpenStreetMap szerkesztők, felhasználók és érdeklődők. Beszélgetünk térképszerkesztési kérdésekről, az OSM helyzetéről, tervekről. Gyakorlottabb szerkesztőink pedig rövid előadásokkal készülnek az számukra éppen aktuális témákból. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Helyszín: az ingatlan.com tárgyalójában a földszinten a recepció mögött osm.org/node/2700453924#map=16/47.4906/19.0307

1016 Budapest, Mészáros u. 58/A csapatunk.ingatlan.com/#kapcsolat

  • 17:30: Kezdők és újrakezdők félórája.
  • 18:00: Előadások - még lehet jelentkezni előadónak a wikiben és a "Propose a Talk" gombbal, de ezek hiányában is megtartjuk
  • 20:00: Zárás, búcsúzkodás, közös séta az Aranyhíd étterembe
  • 20:30: Az Aranyhíd Étteremben kötetlenül beszélgethetünk tovább. Itt készpénzt és kártyát is elfogadnak, továbbá széles ital- és ételkínálattal rendelkeznek.

0. Közös szerkesztés

Kívánságműsor, kérdezz-felelek, bármi közönségkívánatra

1: KAMI: State of imports 2019

Ismét eltelt egy év – úgyhogy szeretném veletek megismertetni, hogy tavaly milyen eredményeket sikerült elérni a POI importálós projektemmel. Hogyan fejlődött a program működése, milyen hibákba ütköztem, hogyan lehet ez az idei év egy sikeresebb – importálás szempontjából.

2: Meskó Balázs: StreetComplete

A StreetComplete egy OpenStreetMap térképezést segítő eszköz Androidra, amely teljesen szabad szofver. A program egyszerűsége miatt szinte bárki számára lehetővé teszi az OpenStreetMap adatbázisának bővítését.

Az előadásban megnézzük a projektet és kipróbáljuk az alkalmazás funkcióit.

3: Kolesár András: tapasztalatok Garmin és Ublox GPS-ek összehasonlítása

Előző meetupon beszámoltam arról, hogy keresem azt az elérhető árú eszközt, amivel a lehető legpontosabb eredményt tudom elérni erdei utak felmérésére. Az elmúlt hetekben két GPS-t teszteltem: Garmin GPSMAP 60 CSx és Ublox M8T, ugyanazzal a geodéziai antennával. Arra voltam kíváncsi, mennyire pontosan követik a naponta ismételt útvonalat. Előadásomban az összehasonlítás eredményét mutatom be.

Az előadások diái megtalálhatóak majd a wikiben: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/WikiProject_Hungary/Tal%C3%A1lkoz%C3%B3k/2020-02-03_%C3%B6sszej%C3%B6vetel


A rendezvény ingyenes az ingatlan.com Zrt. támogatásának köszönhetően, de regisztrációhoz kötött.

HOGYAN JUTHATSZ EL HOZZÁNK? TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL: A pesti belvárosból a 8E, 108E, 110 vagy 112-es buszokkal a Mészáros utcai megállóig vagy a 178-as busszal a Zsolt utca megállóig utazva. A Móricz Zsigmond körtér vagy a Déli pályaudvar felől a 17-es vagy 61-es villamosról a Csörsz utcai megállónál szállj le, onnan néhány perces séta.

Előadás-ötleted van? Jelentkezz a szervezőknél és írd be magad a wikibe! 5 és 60 perc között bármilyen terjedelmű OpenStreetMap témájú előadást örömmel fogadunk.

Az eseményre itt lehet jelentkezni:

További promóciósan tovább osztható link:

Üzemelteti: wpsnet.com