OpenStreetMap meetup, 2014 január

Kezdő dátum2014. január 6. 18:00
HelyBudapest, Nyugati tér 1, 5. em.

Tervezett program

#1. Jenei Orsolya:  OpenStreetMap Humanitárius térképezés Csádban és Nigerben  és az OpenStreetMap közösségek Afrikában ( saját élménybeszámoló )  ( kb. 30 perc ) 

Érintett témák: "az OSM jelentősége Afrikában, a volt és jelenleg is futó projektek, valamint a terepmunka kihívásai és a közösségépítés érdekes elemei, nehézségei, illetve az OSM Afrika jövője" 

#2. Krejczinger Tamás és társai a BME-ről - "OpenStreetMap javaslat - Compound Facilityról röviden" ( kb. 12 perc)

"Szeretnénk bemutatni egy OSM kiterjesztéssel kapcsolatos javaslatot, mely jelenleg is futó, tömegközlekedéssel kapcsolatos optimalizálás/döntéshozás témakörével foglalkozó kutatási projektünk eredményeként jött létre. Munkánk során törekedünk nyilvános, nyílt forrású megoldások használatára, ebből kifolyólag magától értetődően adódott, hogy az OpenStreetMap-et használjuk, mint közlekedéssel kapcsolatos infrastruktúrát leíró adatforrást. Tevékenységünk részét képezte a Multimodal Routing probléma vizsgálata, és az ezzel kapcsolatos döntések algoritmikus, valós adatokon alapuló megoldása. Sajnos azt tapasztaltuk, hogy az OSM (és kiterjesztései) nem nyújtanak megfelelő minőségű információt ahhoz, hogy az utasok egy komplex állomáson vagy létesítményen belüli, részletes útvonal tervezését szolgálják. Ebből kiindulva kötelességünknek éreztük, hogy létrehozzunk és közzétegyünk egy beltéri modellezéssel és navigációval kapcsolatos kiterjesztési javaslatot, ezzel is hozzájárulva a közösségi információs rendszerek fejlődéséhez. A javaslatunk a következő címen érhető el":https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Proposed_features/CompoundFacility 
Az előadók a rendezvény szünetében várják a javaslattal kapcsolatos visszajelzéseket!

#3. Nádai Gábor (Mefi) - "OpenStreetMap alapú térkép az ingatlan.com-on" - kb 10 perc  

"Az ingatlan.com legújabb fejlesztésének [*] köszönhetően a látogatók OpenStreetMap-alapú térképen kereshetnek eladó vagy kiadó ingatlanokat. Az előadás arról szól, hogy a kezdeti ötlettől hogyan jutott el a csapat a most is kipróbálható megoldásig, milyen nehézségek adódtak és milyen technológiákra építettek a fejlesztés során." 

#4. Kovács Szilveszter (Hunsly) - Épületek térképezése OSM-ben. ( 10 perc ) 

Arról, "hogy milyen lehetőségek vannak az épületek külső és belső feltérképezésében. Milyen technikákkal mérhetjük fel, milyen címkéket alkalmazhatunk. Házszámozási technikákról is szó lesz és egyéb felmerült kérdések is szóba kerülnek. Végén egy kis gyakorlati bemutatót is lesz tartva." és utána kötetlen beszélgetés  - amíg ki nem dobnak az épületből ... 

  • Az előadások magyarul lesznek.
  • Részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött,az esemény szponzorának is köszönhetően ( Cartographia ) 
Üzemelteti: wpsnet.com